Buschauffeur wuift belbusdienst uit als kerstman

De gebruikers van de belbus in het Pajottenland hebben vandaag op een opmerkelijke manier afscheid kunnen nemen van de busdienst. Aan het stuur zat deze keer geen chauffeur in een wit hemdje, maar wel... de kerstman.

De belbussen van De Lijn in het Pajottenland zijn momenteel aan hun laatste dagen bezig. De dienst die vooral populair was in dunbevolkte gebieden verdwijnt namelijk begin volgend jaar.

Ideaal moment om de service op een opmerkelijke manier uit te zwaaien, vond chauffeur Roland Ross. Hij ruilde dit weekend zijn standaarduniform in voor een kerstmanpak. Hij gaf ook aan iedereen een stressbal cadeau. "Het viel op dat vele mensen mij ook een prettige Kerstmis wensten", zegt de man, die enkele geschenken kreeg. 

Met de actie is de chauffeur niet aan zijn proefstuk toe. In de paasperiode stak de man zich ook al in een pak van de paashaas. Volgend weekend rijdt hij met de feestbus door de regio. "Zolang er maar plezier is, dan wil ik er bij zijn."

Meest gelezen