Damascus zit al 3 dagen zonder leidingwater

De bewoners van Damascus zitten voor de derde opeenvolgende dag zonder leidingwater. De autoriteiten beschuldigen rebellen ervan dat ze de watervoorziening "met diesel besmet" hebben.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Een blik op de berg Qasioun in Damascus.

De autoriteit die belast is met de distributie van drinkbaar water, maakte vrijdag op haar website melding van "een aanval van terroristen tegen alle drinkwaterbronnen die Damascus en omgeving bevoorraden". Het stadsbestuur zou "reserves" gebruiken om de crisis het hoofd te bieden.

Vandaag schrijft de regeringsgezinde krant Al-Watan op haar website dat "gewapende groepen het drinkwater voor Damascus met diesel besmet hadden". De verschillende wijken van de hoofdstad zouden afwisselend van leidingwater voorzien worden. De agglomeratie telt 5 miljoen inwoners.

Meest gelezen