Egypte bevestigt arrestatie van producer Al Jazeera

In Egypte is een producer van de zender Al Jazeera opgepakt. Mahmoud Hussain wordt beschuldigd van "aanzetten tot opruiing tegen de staat". Gerechtelijke bronnen hadden het over beschuldigingen als "het verspreiden van vals nieuws" en "het verstoren van de nationale veiligheid".
imago/Müller-Stauffenberg

Al Jazeera ontkent alle beschuldigingen en heeft de onmiddellijke vrijlating van de producer gevraagd. Zo zou de man voor vakantie en niet voor zijn werk in Egypte zijn geweest. De zender is ook erg bezorgd om de veiligheid van de man.

Het is overigens niet de eerste keer dat Egypte journalisten van Al Jazeera arresteert. De huidige machthebbers in Egypte beschouwen de Egyptische tak van Al Jazeera namelijk als de spreekbuis van de verbannen Moslimbroederschap.

Meest gelezen