Koningin Silvia van Zweden heeft ziekenhuis verlaten

In Zweden heeft koningin Silvia het ziekenhuis mogen verlaten. Dat meldt het Paleis. Vrijdag was ze daar met "duizeligheid" opgenomen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

"De koningin is hersteld en maakt het goed." Met die woorden maakt het Paleis in Zweden vandaag bekend dat Silvia het ziekenhuis heeft verlaten.

Op haar 73e verjaardag afgelopen vrijdag was ze 's avonds laat opgenomen met klachten van duizeligheid die volgden op een zware verkoudheid. Naar verluidt was ze onwel geworden tijdens het traditionele kerstconcert in het theater van Drottningholm, het kasteel in Stockholm waar ze samen met haar man koning Carl XVI Gustaf woont.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is haar jongste dochter Madeleine niet van haar ziekbed geweken. Gisteren hebben ook de andere leden van de Zweedse koninklijke familie haar een bezoek gebracht.

Silvia is op 23 december 1943 in Heidelberg geboren. Haar moeder was een Braziliaanse, haar vader een Duitser. Ze groeide op in Brazilië. In 1972 ontmoette ze de toenmalige kroonprins Carl Gustaf tijdens de Olympische Spelen in München. Ze trouwden in 1976 en kregen drie kinderen: kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine.

Meest gelezen