Poetin vraagt grondig onderzoek naar vliegtuigcrash

De Russische president Vladimir Poetin heeft de opdracht gegeven de vliegtuigcrash waarbij het officiële koor van het Russische leger om het leven kwam, grondig te onderzoeken. Morgen wordt ook een dag van nationale rouw in Rusland.
AFP or licensors

Het militaire vliegtuig is vanochtend neergestort in de Zwarte Zee. Geen van de 92 inzittenden heeft de crash overleefd. 

De oorzaak van de crash is tot dusver onbekend. Onderzoekers laten weten dat ze alle mogelijke scenario's onderzoeken, ook het scenario van een terroristische aanslag. De crew zou tijdens de vlucht geen melding hebben gemaakt van problemen.

De Russische president Vladimir Poetin heeft op televisie een dag van nationale rouw aangekondigd. "We zullen de crash grondig onderzoeken en zullen alles doen om de families van de slachtoffers te ondersteunen", voegde hij eraan toe.

Het Russische ministerie van Defensie heeft intussen de passagierslijst gepubliceerd. Daarop staan zeker 64 namen van leden van het Alexandrov Ensemble, het officiële koor van het Russische leger. Het koor was op weg naar een militaire basis in Syrië om daar een nieuwjaarsconcert te geven. Verder waren er ook zeker 9 Russische journalisten aan boord en een dokter die bekend was voor werk in oorlogsgebieden.

De eerste lichamen zijn intussen geborgen. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn daarvoor 3.000 reddingswerkers ingezet. Vanop 27 schepen en verschillende helikopters onderzoeken ze de crashsite. Ook drones worden daarbij ingezet. De reddingsteams willen de hele nacht doorgaan.

Meest gelezen