Queen pleit in kerstboodschap voor "vele kleine goede daden"

Duizenden kleine goede daden kunnen wel degelijk een verschil maken, ook al lijken de problemen in deze wereld soms te groot. Dat heeft de Queen gezegd in haar kerstboodschap aan de Britten.

In haar jaarlijkse kerstboodschap zette de Queen nog eens de Britse atleten die afgelopen zomer hebben deelgenomen aan de Olympische en Paralympische Spelen in de bloemetjes. Die atleten inspireren nu anderen. Wie volgens de Queen nog inspireert, zijn de dokters en crewleden van de East Anglian Air Ambulance, waar prins William als helikopterpiloot werkt..

Maar, zo zei de Queen, om te inspireren, hoef je geen medailles te winnen of levens te redden. Zo vertelde ze dat ze vaak ook kracht put uit gewone mensen die buitengewone dingen doen: vrijwilligers, mantelzorgers, buurtwerkers en goede buren. "Miskende helden die speciaal zijn door hun stille inzet."

De Queen ging vervolgens verder in op de problemen in de wereld. Die lijken soms zo groot dat ze vaak te groot lijken om er iets aan te doen. "In ons eentje kunnen we geen oorlogen beëindigen of onrechtvaardigheid de wereld uithelpen", aldus de Queen, "maar de impact van vele duizenden kleine goede daden kan groter zijn dan we ons kunnen inbeelden."

Meest gelezen