Snipverkouden Queen mist traditionele mis met Kerstmis

Koningin Elizabeth II past voor de traditionele eucharistieviering met Kerstmis op haar landgoed in Sandringham omdat ze nog steeds zwaar verkouden is. Dat meldt Buckingham Palace. Ze zal wel aan de overige festiviteiten met haar familie deelnemen.
De Queen aan haar bureau na de opnames van haar kersttoespraak dit jaar.

De zware verkoudheid die Elizabeth II (90) heeft opgelopen, blijft haar achtervolgen. Haar jaarlijkse verblijf met Kerstmis in haar landgoed in Sandringham moest ze al met een dag uitstellen omdat zij en haar man prins Philip (95) beiden te ziek waren. Vandaag meldt Buckingham Palace dat het Britse staatshoofd wegens haar verkoudheid past voor de traditionele mis met Kerstmis aldaar.

Een woordvoerder laat weten dat Elizabeth II liever niet buiten komt zodat ze sneller kan genezen. Prins Philip is klaarblijkelijk al voldoende hersteld want hij zal de dienst wel bijwonen, samen met prins Charles en zijn echtgenote Camilla en prins Edward.

(Lees voort onder foto's)

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De Queen zal wel deelnemen aan de overige festiviteiten met haar familie. Zo eet het hele gezelschap vanmiddag kalkoen waarna iedereen rond de televisie verzamelt om naar de traditionele (en opgenomen) kersttoespraak van Elizabeth II te luisteren. Zelf trekt ze zich naar verluidt op dat moment terug.

Vanavond volgt nog een buffet. Het hofpersoneel mag dan naar huis vertrekken om zelf Kerstmis te vieren. Nadien speelt de Britse koninklijke familie gezelschapsspelletjes en kijkt ze tv. Afsluiten doet ze morgen met een jachtpartij op fazanten.

(Lees voort onder video)

Opvallend: prins William en zijn echtgenote Catherine zijn niet van de partij. Zij vieren Kerstmis samen met de familie Middleton in Bucklebury elders in het land.

Meest gelezen