Artiesten reageren geschokt op heengaan van "vriend" George Michael

In de showbizzwereld wordt verslagen gereageerd op het overlijden van popzanger George Michael. Van Elton John, Madonna en Robbie Williams tot Ellen DeGeneres: een overzicht.

De Britse zanger en componist Elton John postte een foto met zijn "vriend" George Michael op Instagram. "Ik ben diep geschokt. Ik heb een goede vriend verloren: de liefste vriend met de meest genereuze ziel én een goede artiest."

Ook Andrew Ridgeley, die samen met George Michael de groep Wham! vormde, neemt afscheid van een goede vriend. "Mijn hart is gebroken door het verlies van mijn geliefde vriend YOG (yours only George nvdr.)"

De Britse popband Duran Duran verwees dan weer naar de zogenoemde vloek van 2016, gezien de overlijdens van vele muziek- en filmiconen dit jaar.

"God Bless George Michael", schrijft de Amerikaanse rockzanger Meat Loaf. "Zeg een gebed voor hem. Zo'n toffe mens."

De Amerikaanse televisiepresentatrice Ellen DeGeneres noemt George Michael een "briljant talent". "Ik ben zo triest", besluit ze haar tweet.

"Oh neen", klinkt het verbaasd bij de Britse popzanger Robbie Williams ."Ik hou van je George. Rust in vrede x"

"Je gaf de wereld een prachtig geschenk", schrijft de Amerikaanse zangeres La Toya Jackson. "Wat een talent. Wat een verlies. We zullen van je blijven houden. Rust in vrede."

De Canadese zanger Bryan Adams kan het nieuws niet geloven. "Zo'n ongelooflijke zanger en zo'n fantastische mens. Veel te jong om ons te verlaten."

De Britse popgroep Simply Red noemt George Michael ten slotte een van de meest getalenteerde singer-songwriters. "Wat een triest en tragisch nieuws. Laat 2016 snel voorbij zijn."

Boy George zegt in een mededeling dat hij het nieuws hem diep geraakt heeft. "Ik kan niet geloven dat hij er niet meer is. Ik hoop dat de Boeddha hem in zijn armen zal houden."

"Vaarwel mijn vriend", zegt popicoon Madonna. "Nog een grote artiest heeft ons verlaten." Ze voegt er nog aan toe dat 2016 nu echt wel mag ophouden.

Muzikant en producer Mark Ronson neemt afscheid met een lange post op Instagram waarin hij uitlegt welke invloed George Michael op hem heeft gehad. "Dit is een zware dag in een brutaal jaar, maar ik ben zo dankbaar voor wat hij ons heeft nagelaten", besluit hij.

Meest gelezen