Dader aanslag Berlijn gefilmd in station in Lyon

Anis Amri, de verdachte van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, is wel degelijk via Frankrijk naar Italië gereisd. De 24-jarige Tunesiër is donderdagnamiddag, drie dagen na de aanslag, door bewakingscamera's gefilmd in het station van Lyon Part-Dieu. Dat meldt tv-zender BFMTV op gezag van bronnen bij het onderzoek.

Volgens de Franse zender hebben de speurders ook bevestigd gekregen dat Amri in Lyon zijn treinticket kocht richting de Italiaanse stad Milaan, met een overstap in Chambéry.

Amri had op 19 december twaalf mensen om het leven gebracht bij een aanval op de kerstmarkt aan de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskerk in Berlijn. In de nacht van donderdag op vrijdag werd hij in de buurt van Milaan doodgeschoten bij een vuurgevecht met de Italiaanse politie.

Er werd al langer van uitgegaan dat Amri via Frankrijk naar Italië was gereisd, maar tot nu toe was er alleen een treinticket gevonden die die stelling kon staven.

Hoe de verdachte van Berlijn naar Frankrijk kon reizen, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen