De winnaar is bekend, "De radio" is VRT Nieuwsgedicht van 2016

De derde editie van het VRT Nieuwsgedicht is gewonnen door Davy Scheelen uit Meeuwen. Zijn inzending "De radio" kreeg acht punten van de jury en het maximum van de punten van het publiek. "Vertrouw" en "Onderwaterkunstenaars" vervolledigen het podium.

Stemmen van publiek en jury

Eind november werd voor het eerst een oproep gelanceerd om uw nieuwsgedichten door te sturen. Twee weken en honderden gedichten later selecteerde de jury met onder meer VRT-CEO Paul Lembrechts, Martine Tanghe, Phara De Aguirre, Fabian Lefevere en Michaël Van Droogenbroeck vijf nieuwsgedichten voor de finaleweek.

Dagelijks kon er op de Facebook-pagina van deredactie.be 24 uur lang gestemd worden voor het favoriete gedicht. Na die stemming werden de punten van het publiek en de punten van de jury bij elkaar opgeteld, met "De radio" als winnaar van deze editie.

Meest gelezen