Overvolle boot kapseist in Centraal-Afrika

Op het Albertmeer, in het westen van Oeganda, zijn ten minste negen mensen verdronken nadat een overvolle vissersboot was gekapseisd. Een aantal opvarenden konden worden gered, maar enkele anderen zijn mogelijk nog vermist.

Blijkbaar vierde een lokale voetbalploeg feest op het vaartuig. De vissersboot is gekapseisd omdat te veel opvarenden zich tegelijkertijd aan één kant bevonden. Volgens de Oegandese politie had een aantal opvarenden ook te veel gedronken.

Aanvankelijk waren er berichten dat een 30-tal mensen waren verdronken, maar intussen heeft de politie bevestigd dat 21 van hen uit het water konden worden gered.

In heel Afrika gebeuren wel vaker ongelukken met overvolle boten die kapseizen. Vorige maand vielen er nog tien doden bij een scheepsongeluk op het Albertmeer, in 2014 kwamen 251 Congolese vluchtelingen om het leven toen een ferryboot op het meer kapseisde.

Meest gelezen