Russen ontdekken massagraven in Aleppo

Bij de Syrische stad Aleppo zijn verschillende massagraven ontdekt, met de lichamen van tientallen Syriërs. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie. Wie de slachtoffers zijn is nog niet bekend, maar een groot deel van de lichamen blijken wel tekenen van marteling en foltering te vertonen.

Volgens Igor Konashenkov, woordvoerder van het ministerie van Defensie, hebben de Russische troepen verschillende massagraven gevonden met de lichamen van tientallen Syriërs. Op de lichamen zijn niet alleen schotwonden teruggevonden, maar ook tekenen van mishandeling en foltering. 

De Russische elite-eenheden hebben de voorbije weken samen met strijders van president Assad Aleppo heroverd op de rebellen. Sindsdien hebben de Russen militaire politiekrachten naar de stad gestuurd.

Regime van Assad

"Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de slachtoffers", zegt VRT-journalist Jens Franssen. Delen van Aleppo zijn immers verschillende jaren onder controle geweest van verschillende rebellengroepen, waaronder Al Qaeda. Bovendien zijn bij de opmars van het regeringsleger vorige maand, verschillende rapporten verschenen van mensenrechtenorganisaties over honderden jongens en mannen die verdwenen eenmaal ze in handen kwamen van groepen die meevochten met het regime van Assad.

Meest gelezen