Steeds meer ouders verkiezen methodeschool

De voorbije vijf schooljaren is het aantal lagereschoolleerlingen in het methodeonderwijs met 17 procent gestegen, zo schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Het gaat om cijfers die Vlaams parlementslid Vera Celis (N-VA) ­opvroeg bij minister Hilde ­Crevits (CD&V).

Met z'n 27.387 waren ze vorig schooljaar, het aantal leerlingen dat les volgt in het methode­onderwijs. Dat is liefst 17 procent meer dan in het schooljaar 2011-2012, toen het om 23.341 leerlingen ging.

De freinetscholen blijven de grootste, met ruim 12.413 leerlingen in het basisonderwijs. Op de tweede en de ­derde plaats staan de leef- en steinerscholen. Maar de grootste groeier is het ervaringsgericht onderwijs. Die scholen noteren een stijging van 29 procent, van 2.334 leerlingen naar 3.182.

In het middelbaar komt het methodeonderwijs minder vaak voor, maar ook daar steeg het aantal leerlingen met 11 procent.

Meest gelezen