Vliegtuigcrash in Colombia door menselijke fout(en)

De vliegtuigcrash van vorige maand in Colombia, die 71 levens eiste onder wie bijna alle voetballers van de Braziliaanse club Chapecoense, is te wijten aan menselijke fouten. Het vliegtuig stortte neer door gebrek aan brandstof, concludeert de Colombiaanse luchtvaartautoriteit in een eerste onderzoek.

Volgens dat onderzoek is de ramp te wijten aan zowel de piloot, de vliegmaatschappij Lamia als de Boliviaanse luchtvaartautoriteit. Volgens een van de onderzoekers vertoonde het vliegtuig "geen technische mankementen".

De these van een brandstoftekort werd al meteen na de ramp geopperd.

Bolivia is volgens het onderzoek schuldig omdat de luchtvaartautoriteit in La Paz het vluchtplan wegens de krapte aan kerosine nooit had mogen goedkeuren.

 

 

Meest gelezen