Winnaar van nieuwsgedicht brengt eerbetoon aan George Michael

Davy Scheelen heeft een update gemaakt van zijn winnende nieuwsgedicht. In "Radio" staan de overleden artiesten van het afgelopen jaar centraal: Leonard Cohen, David Bowie, Prince en Toots Thielemans. Nu voegt hij er nog een strofe over George Michael toe.

Davy Scheelen werd vanmorgen uitgeroepen tot de winnaar van het VRT Nieuwsgedicht. Hij haalde de meeste punten binnen en was ook de publiekslieveling.

De schrijver koppelde in zijn gedicht de grote nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar aan het overlijden van enkele grote muzikanten. Gisteren overleed er nog een wereldster: George Michael. Het nieuwsgedicht leek al achterhaald en veel mensen uit zijn omgeving vroegen hem om nog een update te maken van het gedicht.

"Ik beschouw George Michael als een van de grote artiesten van jaren 80 en 90", zegt Scheelen. "Hij verdient zeker een plaatsje in het gedicht."

Hij nam de uitdaging aan om een strofe toe te voegen. Daarin laat hij zich inspireren door de hoopgevende acties die het afgelopen jaar georganiseerd zijn. "Ik heb er bewust de vierde strofe van gemaakt", zegt hij. "Zodat het gedicht opnieuw rustig wordt neergelegd met Toots Thielemans."

Lees hier de vierde strofe van het VRT Nieuwsgedicht "Radio"

Meest gelezen