"May the force be with you, Princess Leia"

Op de sociale media regent het reacties op de dood van actrice Carrie Fisher. Dat heeft veel te maken met haar rol in "Star Wars". Hoewel haar dood niet helemaal onverwacht is, overheerst veel ongeloof. Haar voormalige collega Mark Hamill - Luke Skywalker - reageerde als eerste.
Mark Hamill speelde aan de zijde van Carrie Fisher in "Star Wars"

"Geen woorden. Onthutst", twittert Mike Hamill.

"Ik heb geen woorden voor dit verlies", twittert Peter Mayhew, die Chewbacca speelt in de Star Warstrilogie. "Carrie was het helderste licht in elke kamer waar ze binnenkwam. Ik zal haar missen."

"Zij was Princess Leia voor de wereld, maar een speciale vriendin voor ons allemaal. We zullen haar enorm missen", is te lezen op de officiële Twitter-account van "Star Wars".

"Ik zal ons onderlinge geplaag missen. Een enorm talent en licht is uitgedoofd", twittert William Shatner, collega-acteur bij de tv-serie "Star Trek".

Ook haar ex-flirt Harrison Ford reageerde al op de dood van Fisher. "Carrie was er één uit de duizenden... Briljant, origineel, grappig en emotioneel onbevreesd. Ze leefde haar leven, dapper", vertelt de acteur in een verklaring. Zijn gedachten gaan uit naar Fisher's moeder Debbie Reynolds, haar dochter Billie Lourd en haar broer Todd Fisher, stelt de boodschap verder. "We zullen haar allemaal missen", eindigt hij.

Haar moeder, Debbie Reynolds, getuigt op Facebook: "Bedankt aan iedereen die de gaven en talenten van mijn prachtige dochter omarmd heeft. Ik ben dankbaar voor jullie gedachten en gebeden die haar nu begeleiden naar haar volgende halte. Liefs, Carries moeder."

Dichter bij huis toont Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zich een fan op haar Facebookpagina. Met "May the force be with you, Princess Leia...", neemt ze afscheid.

Op Twitter zijn er al honderden reacties uit de hele wereld. Velen wijzen op de andere vele grootheden die ons dit jaar al zijn ontvallen. "Carrie Fisher was een heerlijke actrice. Ik ben opgegroeid met Princess Leia en heb zelfs mijn hond naar haar genoemd", twittert iemand.

"Carrie Fisher gaf ons hoop", twittert iemand anders.

Meest gelezen