"Prinses Leia" van Star Wars is overleden

In de Verenigde Staten is de actrice Carrie Fisher overleden. Ze is vooral bekend voor haar iconische rol van prinses Leia in het ruimte-epos Star Wars. Enkele dagen geleden had Fisher een hartaanval gekregen tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles.

Carrie Fisher was 60. Haar dood is bevestigd door haar familie. In een boodschap vertelt haar dochter Billie Lourd via de familiewoordvoerder: "Het is met het grootste verdriet dat Billie Lourd dat haar geliefde moeder Carrie Fisher is gestorven om 8.55 uur deze morgen. Ze was geliefd door de wereld en ze zal erg gemist worden. Onze hele familie bedankt jullie voor jullie gedachten en gebeden."

Enkele dagen geleden had Fisher een hartaanval gekregen tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles. Zondag had de moeder van Fisher nog gezegd dat de toestand van haar dochter stabiel was, maar de actrice is nu toch overleden.

Prinses Leia

Carrie Fisher werd beroemd door haar rol als prinses Leia in de originele Star Wars-trilogie (1977-1983). In 2015 nam ze haar rol opnieuw op voor "Star Wars: the force awakens". Ze rondde onlangs de opnames af van "Star Wars: Episode VIII".

Andere films waar Fisher in schitterde, waren onder meer "The blues brothers", "When Harry met Sally" en "Charlie's Angels: full throttle".

Woelig privéleven

Het privéleven van Carrie Fisher mag gerust turbulent genoemd worden. In 1983 trouwde ze met muzikant Paul Simon, met wie ze sinds 1977 een koppel vormde. Een jaar later, in 1984, scheidden ze. Tussenin had ze nog een affaire met de Canadese acteur en komiek Dan Aykroyd.

In 1992 kreeg ze haar enige dochter, Billie Lourd, met talentscout Bryan Lourd. Met zanger James Blunt had ze een dichte relatie, maar Fisher heeft altijd ontkend dat het een seksuele relatie was. In 2005 werd lobbyist Gregory Stevens dood aangetroffen in Fishers huis. In een interview vertelde de actrice dat de geest van Stevens in haar huis bleef dwalen en dat ze daardoor opnieuw drugs begon te gebruiken.

Dit jaar nog publiceerde ze haar memoires, getiteld "The Princess Diarist", waarin ze haar affaire met acteur Harrison Ford onthulde, aldus NBC News. Vorige week was Fisher nog in Brugge voor haar Europese promotournee voor haar boek.

Naast haar turbulente liefdesleven had Fisher ook mentale problemen. Ze leed aan een bipolaire stoornis en kampte een hele tijd met een een drugsverslaving.

Meest gelezen