Argentijnse oud-president Fernández de Kirchner in opspraak

In Argentinië is oud-president Cristina Fernández de Kirchner in staat van verdenking gesteld in verband met een corruptiezaak, waarbij op een onregelmatige wijze overheidscontracten zouden zijn toegewezen. De begunstigde was een bevriende zakenman.

Rechter Julian Ercolini heeft de goederen van Fernández laten bevriezen, voor een bedrag van 10 miljard pesos (zo'n 600 miljoen euro, nvdr.).

De bevriende zakenman Lazaro Baez zou een vriend geweest zijn van de overleden Nestor Kirchner, oud-president en echtgenoot van Fernández de Kirchner. Ook Baez, die al een half jaar in de gevangenis zit, en ex-minister Julio de Vido worden aangeklaagd.

Fernández de Kirchner ontkent de beschuldigingen. Volgens haar gaat het om een afrekening van haar opvolger, huidig president Mauricio Macri.

Meest gelezen