Bazart, Milow, Tourist Lemc en Lost Frequencies genomineerd voor MIA "Hit van het jaar"

De vier genomineerden voor de MIA voor de "Hit van het jaar" 2016 zijn Tourist Lemc, Lost Frequencies, Bazart en Milow. Dat hebben Eén en Kunstenpunt vanmorgen bekendgemaakt. De MIA's, de Music Industry Awards, worden op 2 februari 2017 uitgereikt. Nieuw dit jaar is de oproep om mini-videoclips te maken van de genomineerde nummers en ze online te delen.

De nummers die genomineerd zijn om verkozen te worden tot "Hit van het jaar" zijn:

  • "Beautiful life" van Lost Frequencies feat. Sandro Cavazza
  • "Goud" van Bazart
  • "Horizon" van Tourist Lemc feat. Spiritually Wally
  • "Howling at the moon" van Milow


Eén wil dit jaar de kijkers nog meer betrekken bij de uitzending en lanceert daarom een oproep om zelf een clip te maken. Kijkers kunnen hun favoriete hit van het jaar namelijk steunen door van het nummer een Musical.ly-clip te maken. Dat kan door via de app Musical.ly hun beste dancemoves, lip syncs of persoonlijke videoclips te uploaden met de hashtag #mias2016. De leukste clips worden uitgezonden tijdens de live-uitzending op 2 februari op Eén.

Feestelijke editie

De uitreiking van de MIA's belooft dit jaar bijzonder feestelijk te worden want de awards bestaan tien jaar. De show vindt dit jaar voor het eerst plaats in Paleis 12 op de Heizel en zal worden gepresenteerd door Bart Peeters.

Vorig jaar was Balthazar de grote winnaar van de MIA's. De Gents-Kortrijkse band kon drie van zijn vijf nominaties verzilveren, "Groep", "Alternative" en "Album".

De genomineerden in alle andere categorieën worden op 2 januari bekendgemaakt. Vanaf dan kan er ook gestemd worden op de artiesten.

Meest gelezen