Documentaire George Michael vermoedelijk in maart op tv

George Michael was bezig met de laatste hand te leggen aan een documentaire over zijn leven en werk. In november meldde hij nog vol trots dat "Freedom" ongezien archiefmateriaal bevatte en in maart 2017 zou uitkomen. Het was de bedoeling om de film tegelijk met de heruitgave van het album "Listen without prejudice" uit te brengen.

Michael liet zijn fans in november via Instagram weten dat hij de laatste hand aan het leggen was aan de documentaire. Omdat hij "fantastisch en nooit vertoond archiefmateriaal" had ontdekt en bijkomende interviews aan het opnemen was, zou de première van de film uitgesteld worden tot maart 2017.

"Dit wordt echt smullen voor de fans", klonk het toen. In de documentaire zou Michael het niet alleen hebben over zijn muziek maar ook over gebeurtenissen in zijn privéleven, onder meer het overlijden van zijn vriend Anselmo Feleppo aan de gevolgen van aids in 1993.

Daarnaast zullen ook bekendheden als Stevie Wonder, Mary J. Blige, James Corden, Ricky Gervais, Naomi Campbell, Christy Turlington en Cindy Crawford hun opwachting maken. Die drie laatsten waren maar enkele van de fotomodellen die figureerden in de clip van "Freedom", een van de hits op het album "Listen without prejudice". Voor de fans wordt het in elk geval de laatste keer dat ze de stem van de zanger zullen horen want Michael heeft ook de voiceover voor de documentaire ingelezen.

De productie van de documentaire "Freedom" gebeurde in samenwerking met Sony, de platenmaatschappij waarmee Michael begin jaren 90, na het verschijnen van zijn tweede studioalbum "Listen without prejudice vol. 1", een bittere juridische strijd uitvocht. Een volume 2 kwam er, net wegens het conflict, niet meer.

Meest gelezen