Familie van George Michael "ontroerd en sprakeloos"

De familieleden van de overleden popster George Michael zeggen "ontroerd" en "sprakeloos" te zijn door de vele emotionele reacties die ze de voorbije twee dagen van fans van de zanger hebben ontvangen. Dat hebben ze in een korte mededeling laten weten.

"De familieleden en de naaste vrienden van George zijn ontroerd en sprakeloos door de ongelooflijke golf van liefde in de uren en dagen na zijn dood", vermeldt de tekst.

"Voor iemand wiens leven draaide om muziek en om de liefde voor zijn familie, zijn vrienden en zijn fans (...) was er geen betere hommage mogelijk dan deze vele, vele mooie woorden", klinkt het nog.

Vandaag zijn opnieuw heel wat fans van George Michael afgezakt naar zijn woningen in Noord-Londen en in het Zuid-Engelse Goring-on-Thames, waar de zanger overleed. Ze legden er bloemen neer of lieten brandende kaarsjes of berichtjes achter.

Postuum in hitlijsten

De dood van de popster zorgt voor een piek in de verkoopcijfers van zijn albums. Twee dagen na zijn overlijden staat hij maar liefst vijf keer in de top tien van populairste albums in de Belgische onlinewinkel van Apple

Michael blijkt vooral met zijn compilatiealbums hoog te scoren. "Ladies & Gentlemen" staat op de eerste plaats in de hitlijst, terwijl "Twenty five" - eveneens een best of - de vijfde plaats bezet. Ook solo is hij terug te vinden. Zijn laatste plaat "Symphonica" uit 2014, prijkt op een tiende plaats.

Daarnaast staat zijn band Wham! ook nog twee keer in de top tien. Het gaat wel om twee noteringen met hetzelfde album, want "The final" (1986) gooit zowel met de originele versie (vierde plaats) als met de luxe-editie (achtste plaats) hoge ogen.

De overleden zanger komt daarnaast ook meermaals voor in de top van tien van populairste song. Zowel "Careless Whisper" van George Michael solo (1ste plaats), "Last Christmas" van Wham! (6de) als "Don't Let the Sun Go" (een duet met Elton John; 8ste plaats) hebben zich een weg naar de hoogste regionen van de hitlijst gebaand.

De stijgende verkoopcijfers zijn zowat een traditie bij het overlijden van een bekende muzikale artiest. Het gaat overigens niet enkel om een Belgisch fenomeen. George Michael voert de Apple-lijst van populairste albums onder meer ook aan in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Australië.

Meest gelezen