Frank Sinatra schreef open brief aan George Michael: "Loosen up, George"

In 1990 beklaagde George Michael zich in een interview met de Los Angeles Times Calender over de gevolgen van zijn bekendheid. Reden genoeg voor collega-artiest Frank Sinatra om in zijn pen te kruipen en Michael terecht te wijzen in een open brief. "Come on George. Loosen up. Swing man."

Begin de jaren 90 zijn alle ogen gericht op George Michael. Na het enorme succes van zijn eerste soloalbum Faith, wacht iedereen vol spanning op zijn tweede muzikale baby, Listen Without Prejudice, Vol.1. De toen 27-jarige Michael probeert echter zoveel mogelijk uit de spotlights te blijven. In 1990 stemt hij slechts in met 3 interviews in de VS, het gesprek in de L.A. Times is er één van.

"Weinig mensen zullen geloven hoe ellendig bekendheid je kan maken", zegt hij tijdens het interview. "Iedereen wil een ster zijn. Ik ook en ik heb er hard voor gewerkt. Maar ik voelde me miserabel en ik wil me niet meer zo voelen."

Vele fans zijn niet te spreken over Michaels houding, maar het is vooral de reactie van niemand minder dan Mr. Frank Sinatra die de geschiedenisboeken haalt. In een open brief, een week later in hetzelfde tijdschrift, spoort hij Michael aan om dankbaar te zijn. "Geen geklaag meer over de tragedie van de roem", schrijft hij. "De tragedie van de roem is wanneer niemand opdaagt en je staat te zingen voor de poetsvrouw in een lege tent."

"And no more of that talk about "the tragedy of fame." The tragedy of fame is when no one shows up and you're singing to the cleaning lady in some empty joint that hasn't seen a paying customer since Saint Swithin's day."

Hij spoort Michael ook aan om "te ontspannen" en te genieten van wat er op zijn pad komt.

"Come on George, Loosen up. Swing, man, Dust off those gossamer wings and fly yourself to the moon of your choice and be grateful to carry the baggage we've all had to carry since those lean nights of sleeping on buses and helping the driver unload the instruments."

"Talent mag niet verspild worden", benadrukt Sinatra tot slot. "Diegene die het hebben moet het omarmen, voeden en delen, zodat het je niet even snel opnieuw wordt afgenomen als het je gegeven werd."

"Talent must not be wasted. Those who have it - and you obviously do or today's Calendar cover article would have been about Rudy Vallee - those who have talent must hug it, embrace it, nurture it and share it lest it be taken away from you as fast as it was loaned to you."

Meest gelezen