Hammond onder vuur voor "Ik eet geen ijs, ik ben hetero"-uitspraak

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, het oorspronkelijke "Top Gear"-trio blijven voor opschudding zorgen. In de aflevering van hun Grand Tour-show die afgelopen vrijdag live via Amazon werd gestreamd, suggereerde Hammond dat ijs eten iets is voor homo's. Het live-publiek smulde ervan, maar op de sociale media vielen andere reacties te horen.
PA Wire/Press Association Images
James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond in 2015 voor de ambtswoning van de Britse premier.

Tijdens de aflevering wees Clarkson naar het interieur van een Rolls Royce en constateerde: "Het probleem is natuurlijk wel dat je er geen chocolade Magnumijs in kunt eten." "Geen probleem, ik eet geen ijs", antwoordde Hammond prompt. "Het heeft te maken met hetero zijn."

Het aanwezige publiek gierde het uit en applaudisseerde. Maar nog was de act niet gedaan. "Waarom klappen jullie?", vroeg Clarkson, gespeeld verbaasd. "Wat bedoel je? ... Zeg je nu dat alle kinderen homoseksueel zijn?"

"IJs is een beetje ..., je weet wel. Er is niets mis mee, maar een volwassen man die een ijsje eet. Het is eerder zo dan zo", antwoordde Hammond met zijn armen zwaaiend.

Negatieve reacties op Twitter

De reacties op Twitter waren niet van de poes. "Sorry dat ik me verslik in mijn Cornetto", tweette zanger Olly Alexander van het elektronische poptrio Years & Years.

"Als zelfs Jeremy Clarkson achterover valt van je onverdraagzaamheid, dan weet je dat je een idiote lul bent @RichardHammond, tweette ex-Clean Bandit Neil Milan.

Sinds Clarkson en co de BBC verlieten, wordt hun automagazine op het internet gestreamd door Amazon. In de eerste aflevering in november grapte Clarkson nog dat hij nu niet meer kon worden ontslagen, "want we zitten op het internet en dat betekent dat ik zelfs een paard zou kunnen bevredigen."

Meest gelezen