Hollande drukt kerstkaartjes bij drukkerij waar gijzeling plaatsvond

De Franse president François Hollande heeft eindejaarskaartjes besteld bij de drukkerij die in januari vorig jaar een zware terreuraanval plaatsvond. Op die manier wil het Franse staatshoofd de doorstart van de onderneming een duwtje in de rug geven.
AFP or licensors

Op 7 januari 2015 pleegden de geradicaliseerde broers Chérif en Saïd Kouachi de beruchte aanslag op de zetel van het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs. Daarbij werden acht medewerkers van het blad vermoord.

De broers konden ontkomen, maar werden gezocht door de Franse politie en verschansten zich uit de drukkerij CTD in Dammartin-en-Goëlle ten oosten van Parijs. Daar werden de broers Kouachi dan doodgeschoten door de politie.

De drukkerij kon pas in september van dit jaar heropend worden en heeft het financieel erg moeilijk. Daarom is het vooral een symbolische daad van president Hollande om zijn nieuwjaarskaartjes net bij die drukkerij te bestellen. Hollande was overigens aanwezig bij de heropening van CTD.

Meest gelezen