Natuurpunt overschrijdt de kaap van 100.000 leden

Natuurpunt sluit het jaar af met 101.065 aangesloten gezinnen, de vereniging haalt daarmee de vooropgestelde doelstelling. Ook andere natuur- en milieuverenigingen hebben nog nooit zoveel leden gehad. "Steeds meer Vlamingen springen zelf in de bres om de natuur veilig te stellen voor de toekomst", klinkt het.

Het afgelopen jaar kwamen enkele grote dossiers veelvuldig in de media, denk maar aan het bos van Essers in Limburg. Onder meer door die aandacht zijn steeds meer Vlamingen geïnteresseerd geraakt in het werk van Natuurpunt. "Dat zijn zaken die de mensen aanspraken en waardoor ze voelden dat ze iets moeten doen voor de natuur. Zo werden ze lid", vertelt Jan Dhollander van Natuurpunt. "Al hebben we ook wel specifieke acties gedaan om het ledenaantal te doen stijgen."

De vrijwilligers van Natuurpunt organiseren heel wat activiteiten om mensen in contact te brengen met de natuur en ze zetten zich ook in om die natuur de beschermen. Zo beheren ze intussen 22.800 hectare natuur in 500 verschillende natuurgebieden in Vlaanderen.

Dat werk spreekt dus ruim 100.000 leden aan. De Gentse afdeling van Natuurpunt is met ruim 6.700 leden de grootste, qua provincie staat Antwerpen op nummer 1.

Ook bij andere verenigingen zoals Greenpeace, WWF en Vogelbescherming Vlaanderen hebben ze leden bijgekregen.

Meest gelezen