Sportvliegtuigje met Belgen stort neer in Tenerife

= In het noordoosten van Tenerife heeft een sportvliegtuigje met Belgische inzittenden een mislukte noodlanding gemaakt op het strand van Playa de las Teresitas, in het noordoosten van het Canarische eiland. De drie inzittenden - een Franse piloot, zijn Belgische partner een een 14-jarige passagier - hebben de crash overleefd, maar raakten wel gewond.

Het toestel, een sportvliegtuig van het type Velocity 173RG, was op weg naar het Marokkaanse vasteland. Volgens de politie ondervond het technische problemen en ondernam de piloot een poging om het toestel aan de grond te zetten op het strand. De vleugel raakte de grond en het toestel crashte.

De piloot werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. De twee inzittenden hadden lichtere verwondingen. Ook twee strandgasten werden voor verzorging afgevoerd.

Meest gelezen