Steeds meer mensen bereid te betalen voor Liefkenshoektunnel

De Liefkenshoektunnel slikt steeds meer verkeer. Dit jaar reden er 10 procent meer voertuigen door de tunnel. Dat meldt de uitbater in een persbericht. Vooral het vrachtverkeer stijgt sterk.

In 2016 passeerden meer dan 9 miljoen voertuigen door de tunnel, een absoluut record. VRT-verkeersanker Hajo Beeckman ziet enkele verklaringen. "Steeds meer pendelaars en vrachtvervoerders zijn bereid te betalen om de stijgende filedruk op de zuidelijke Antwerpse ring te ontlopen", legt hij uit. "Ook de activiteiten in de Waaslandhaven namen dit jaar toe. Daar opende dit jaar de Kieldrechtsluis." Die zorgt voor heel wat vrachtverkeer.

Meer auto's, meer files

Meer verkeer veroorzaakt ook meer files, geeft de uitbater van de Liefkenshoektunnel toe. Het verkeer op de Antwerpse ring wordt steeds drukker. "Vooral richting Nederland zijn er tijdens de avondspits structurele vertragingen. De noodzaak van een bijkomende Scheldeverbinding wordt dus steeds urgenter", klinkt het bij NV Tunnel Liefkenshoek.

De toltarieven zullen in het nieuwe jaar ongewijzigd blijven. Voor een wagen tot 2,75 meter kost het 6 euro om door de tunnel te rijden. Als u met een kredietkaart betaalt, kost het 4,95 euro. Met een abonnement is de prijs van een passage 3,56 euro. Voor voertuigen boven 2,75 meter is dat respectievelijk 19 euro, 17,6 euro of 14,16 euro.

Meest gelezen