14-jarige met explosieve stoffen in rugzak opgepakt in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Molenbeek is een jongen van 14 opgepakt omdat hij explosieve stoffen in zijn rugzak had. Bij een huiszoeking op zijn kamer vonden speurders nog "onrustwekkende elementen". Het parket denkt echter niet in de richting van terreur.

De jongen werd opgemerkt door een politiepatrouille toen hij samen met drie andere tieners aan het spelen was met een brandblusapparaat. Met de gevonden explosieve stoffen kan een eenvoudige bom worden gemaakt.

"De jongen verklaart dat hij heel veel videogames speelt en dat hij in de realiteit wou uitproberen wat hij allemaal ziet in die games", zegt Ine Van Wymeersch van het parket.

Volgens het parket spreekt de jongen niet over terreurgroep IS of Syrië en viseert hij geen doelwit in het kader van een terroristische context. "Op dit moment hebben we hem voor de jeugdrechter geleid voor het bezit van de chemische stoffen en het proberen maken van een bom", klinkt het.

Meest gelezen