"Crash Russisch militair vliegtuig veroorzaakt door defecte welvingskleppen"

De crash van het Russische, militaire vliegtuig boven de Zwarte Zee is mogelijk veroorzaakt door een defect aan de zogenoemde welvingskleppen ("flaps" in het Engels), onderdelen van de vleugels van een vliegtuig. Bij de crash van het toestel kwamen 92 mensen om het leven, bijna allemaal leden van een Russisch koor.
Archieffoto

De welvingskleppen van een vliegtuig worden onder meer gebruikt om te landen en om op te stijgen. Uit de opnames van de zwarte dozen van het vliegtuig zou nu blijken dat ze niet goed hebben gewerkt. Dat melden Russische media.

Door het defect zouden de piloten op een cruciaal moment de controle over het toestel zijn verloren. De ramp gebeurde op kerstdag. Alle 92 inzittenden kwamen om het leven. Sinds de crash mochten toestellen van hetzelfde type, Tupolev-154, niet meer gebruikt worden in Rusland.

Meest gelezen