Berlijn: Automatische rem vrachtwagen kon erger voorkomen

De vrachtwagen waarmee de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn is gepleegd, is tot stilstand gekomen door een automatisch remsysteem dat reageert op aanrijdingen. Dat melden verschillende Duitse media. In Berlijn is opnieuw iemand opgepakt in verband met de aanslag. Dat meldt het Duitse federaal parket.

De vrachtwagen zou na 80 meter tot stilstand zijn gekomen door het automatische remsysteem. Allicht is zo erger voorkomen en zijn ook mensenlevens gered.

Mogelijke medeplichtige van Anis Amri opgepakt

In Berlijn is opnieuw iemand opgepakt in verband met de aanslag op een kerstmarkt in de Duitse hoofdstad. Dat meldt het Duitse federaal parket. Volgens Der Spiegel gaat het om een vermoedelijke contactpersoon van de veronderstelde dader, Anis Amri. Het is een veertigjarige Tunesiër die in Berlijn leeft.

Zijn woonst en zaak in de Berlijnse wijk Tempelhof zijn vanmorgen vroeg doorzocht, aldus het magazine.

De speurders waren de man op het spoor gekomen door het onderzoeken van de communicatiegegevens van Anis Amri. Het zou gaan om gegevens die de speurders uit de gsm van Amri hebben gehaald die ze in de vrachtwagen hebben aangetroffen waarmee Amri op de kerstmarkt is ingereden. Het zou gaan om een chatbericht. "Broeder, alles is in orde als God het wil. Ik ben nu in de auto, bid voor me broeder, bid voor me", zou Amri hebben geschreven, waarop hij nog een selfie vanuit de cabine stuurde.

Meest gelezen