Dit was Carrie Fishers trouwste gezel: haar geleidehond Gary

De gisteren overleden actrice en schrijfster Carrie Fisher zette geen stap zonder haar hond Gary. Dat was geen aanstellerij, bulldog Gary Fisher was Carrie's geleidehond en moest haar helpen om haar bipolariteit in bedwang te houden.

Gary, een 4-jarige Franse bulldog, zat naast Fisher toen ze een hartaanval kreeg op de transatlantische vlucht van Londen naar LA. De actrice en haar hond waren onafscheidelijk en daar was ook een reden voor.

Fisher nam Gary in huis als therapiehond, de bulldog moest haar helpen om haar manisch-depressiviteit beter in de hand te houden. Gary werd zo populair dat fans van de actrice zelfs een Twitteraccount voor hem maakten. De account "Carrie Fisher's dog" heeft intussen meer dan 48.000 volgers.

Fisher was niet alleen een gevierde actrice. Andere mensen met bipolaire stoornissen droegen haar op handen, omdat ze de ziekte een gezicht gaf en bespreekbaar maakte. Fisher werkte onder meer mee aan de documentaire die de Britse komiek Stephen Fry - die zelf manisch-depressief is - over de ziekte maakte en schreef er vaak over, onder meer in haar autobiografie "Wishful drinking" uit 2008.

Volgens de Amerikaanse showbizzsite TMZ zou de dochter van Fisher, Billie Lourd, overigens al voorgesteld hebben om Gary te adopteren.

Meest gelezen