Let op: dikke, aanvriezende mist

Wie vanochtend al buiten is geweest of al buiten heeft gekeken, heeft het al gezien: op veel plaatsen hangt er een dikke mist. Doordat het licht vriest, kunnen die nevel en mist aanvriezen. Daardoor is het dus opletten op de weg. Gelukkig is het door de vakantie heel rustig op de baan.
Archieffoto

Door het gebrek aan wind, zal het ochtendgrijs in Laag- en Midden-België waarschijnlijk de hele dag blijven hangen. De grootste kans op opklaringen is er in Hoog-België. In de rest van het land blijft de thermometer steken op 1 à 2 graden.

Komende nacht is er opnieuw kans op nevel en mist, die door de lichte nachtvorst weer kan aanvriezen. Morgen en vrijdag zou de zon er na het verdwijnen van het ochtendgrijs wel doorkomen en wordt het zowat een graadje warmer. Tijdens het weekend wordt het zo’n 5 graden, maar is het grijs en kan er wat motregen vallen.

2017 begint maandag wisselvallig met winterse buien bij een temperatuur van zo’n 4 graden. Na het uitblijven van een witte Kerst, zit een wit Nieuwjaar er dus ook niet in.

Meest gelezen