Limousine John Lennon opnieuw onder de hamer

Een van de wagens van Beatles-legende John Lennon staat opnieuw te koop. De Austin Princess uit 1956 was onder meer te zien in de film "Imagine" uit 1972. Daarna liet Lennon de lijkwagen verbouwen, zodat de portieren verder open konden en hij sneller kon uitstappen om te ontsnappen aan opdringerige fans. De wagen wordt volgende maand online geveild in de VS.

De Austin Princess wordt verkocht met het oorspronkelijke aankoopbewijs uit 1971. Op de papieren staan de gegevens van de oorspronkelijke eigenaar, John Ono Lennon, en zijn adres, 3 Savile Row in Londen.

De auto figureerde ook in de film "Imagine". Nadien liet Lennon de auto verbouwen. Zo kwamen er onder meer vliegtuigstoelen in de auto en werden de portieren aangepast zodat ze verder open konden. Op die manier kon Lennon sneller uitstappen en ontsnappen aan opdringerige fans.

Een jaar later, in 1972, deed Lennon de auto van de hand. De wagen belandde in de Verenigde Staten en wisselde daarna nog een paar keer van eigenaar. In 2005 kwam de wagen in handen van het Austin Rock and Roll Car Museum. Het museum heeft de auto nu te koop aangeboden bij het veilinghuis Barret-Jackson dat gespecialiseerd is in vintage auto's en de wagen online gaat veilen. De veiling zal plaatsvinden tussen 14 en 22 januari. De instelprijs is 300.000 euro.

Meest gelezen