Petekinderen George Michael wellicht grootste begunstigden miljoenenerfenis

Wie zal de miljoenen erven van de overleden Britse zanger George Michael? Michael zelf had geen kinderen. Volgens de Britse media zal een groot deel van zijn fortuin dan ook verdeeld worden over zijn petekinderen. Maar ook de goede doelen die de zanger heel zijn leven lang steunde, kunnen zeker zijn van een schenking. Het fortuin van de zanger zou zowat 100 miljoen pond (ongeveer 117 miljoen euro) bedragen, maar Michael had daarnaast ook verscheidene eigendommen en een aanzienlijke kunstcollectie.

George Michael was dooppeter van verschillende kinderen, de meesten onder hen kinderen van bekende vrienden. De bekendsten zijn wellicht Roman en Harley Moon Kemp, de kinderen van Shirlie Holliman en Spandau Ballet-bassist Martin Kemp. Shirlie was in de begindagen van Wham! een van de achtergrondzangeressen en later een deel van het duo Pepsi & Shirlie en is altijd een hartsvriendin van Michael gebleven. Het was trouwens ook Michael die Holliman en Kemp aan elkaar voorstelde.

Hun zoon Roman, (foto onder) 22 intussen, is een televisiepresentator en actief op sociale media. Hij bracht hulde aan Michael en haalde herinneringen op aan de overleden zanger. "De man die de wereld rondtourde met mijn moeder, haar beste vriend. De man die mijn ouders aan elkaar voorstelde en die mijn moeder dwong om mijn vader te bellen. De man die mij en mijn zus de wereld toonde, enkel en alleen om een glimlach op ons gezicht te zien. De man die we allemaal graag zien. We houden van je, Yog."

Ook Bluebell Madonna, de 10-jarige dochter van ex-Spice Girl Geri Halliwell, wordt genoemd als erve. Het meisje is het petekind van Kenny Goss, de ex-vriend van Michael.

De zanger had ook nog twee zussen en was ook nog peter van de twee kinderen van zijn neef Andros. Maar ook zijn huidige vriend, de celebrity-kapper Fadi Fawaz zou volgens de Britse media een deel van Michaels fortuin erven. Het was overigens Fawaz die de zanger op kerstdag dood aantrof in bed. De partner van Michael kwam hem wakker maken in zijn cottage in Goring, in Zuid-Oxfordshire. Ze hadden een afspraak om samen de kerstmaaltijd te gaan eten.

Behalve deze erven zullen naar verwachting de goede doelen die Michael zijn leven lang steunde, een deel van zijn fortuin krijgen. Het gaat onder meer om de Terrence Higgins Trust, die zich bezighoudt met hiv-patiënten, het Macmillan Cancer Support en Childline, de kinder- en jongerentelefoon.

Huizen en kunst

George Michael zou zeker vier eigendommen gehad hebben, waaronder het huis in Oxfordshire waar hij overleed, zijn herenhuis in Londen en riante woningen in Sydney en New York. Daarnaast zou hij ook over een uitgebreide kunstcollectie beschikken die hij samen met zijn ex-vriend Kenny Goss, een kunsthandelaar, had uitgebouwd bij wijze van investering.

Meest gelezen