"Ik was zo opgelucht dat het eindelijk gebeurde"

"Nauwelijks wereldschokkend, maar wel mooi." Of, "De juiste foto op het juiste moment. Ook al is het eigenlijk vrij banaal." Dat zijn enkele reacties op een foto van fotograaf Aleaze Jeavons uit Park City, Utah, toen ze nog een aantal babyfoto’s van het derde kind van Ashley Rockhill wilde nemen. Daarbij zorgde baby Ace voor een verrassing, toen hij na 2 dagen eindelijk aan mama’s borst begon te drinken. Dat het een verrassing was, liet mama Ashley duidelijk blijken. "Laat de foto een stimulans zijn voor iedere moeder die het moeilijk heeft haar kind borstvoeding te geven", aldus de fotografe.

Moeder Rockhill op nieuwswebsite Daily Mail: "Dit was mijn derde kind. Om welke reden dan ook koos ik ervoor mijn eerste 2 kinderen geen borstvoeding te geven. Daar het nu de laatste kans was om dat te doen, waagde ik het erop. Ik wilde later geen spijt hebben dat ik het nooit geprobeerd had. Iedereen heeft er een mening over, positief of negatief. Ik wilde dat zelf ervaren."

"Twee dagen probeerden we om Ace aan de borst te doen drinken, maar het lukte maar niet. Ik raakte gefrustreerd en uitgeput. Daarom heb ik er een specialist in borstvoeding bij geroepen, om me uit de nood te helpen. Ze raadde me aan om een spuitje met een tube te gebruiken, waardoor hij de indruk kreeg dat ik hem aan het voeden was."

"Plots lukte het, de eerste keer dat hij begon te zuigen. Ik kon het niet geloven. Ik was zo opgelucht. Terwijl ik een uur vroeger nog aan het wenen was omdat het maar niet wilde lukken."

"Ik ben blij dat ik deze unieke ervaring kon meemaken", besloot de Amerikaanse vrouw.

Meest gelezen