Actrice Debbie Reynolds overleden, dag na dochter Carrie Fisher

De Amerikaanse actrice Debbie Reynolds is overleden, een dag nadat haar dochter Carrie Fisher stierf. Dat heeft haar zoon gemeld. Ze was 84 jaar en werd eerder op de dag met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte. Volgens Todd Fisher, de zoon van Reynolds, is de dood van zijn zus Carrie haar te veel geworden.
Debbie Reynolds en dochter Carrie Fisher

Debbie Reynolds speelde in tientallen films. Ze raakte vooral bekend door haar rollen in de musicals "Singing in the rain" uit 1952, met Gene Kelly, en "The unsinkable Molly Brown". Voor haar rol in die film kreeg Reynolds haar enige Oscarnominatie. Debbie Reynolds speelde ook de hoofdrol in de film "The singing nun", over het leven van de Belgische non Jeanine Deckers ofwel Soeur Sourire. In de film bracht ze ook haar versie van het nummer "Dominique".

Carrie Fisher, die onsterfelijk werd door haar rol als prinses Leia in de "Star Wars"-films, overleed dinsdag op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval. "Ze wilde bij Carrie zijn", zei Reynolds zoon Todd over het overlijden van zijn moeder aan het Amerikaanse blad Variety. Moeder en dochter woonden naast elkaar in Los Angeles, slechts gescheiden door een heuvel.

Eergisteren plaatste Reynolds nog een bericht op Facebook naar aanleiding van de dood van Fisher. "Bedankt aan iedereen die de kwaliteiten en de talenten van mijn geliefde, prachtige dochter heeft omarmd. Ik ben dankbaar voor jullie gedachten en gebeden die haar nu begeleiden naar haar volgende halte. Liefs, Carrie's moeder."

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Verschillende Amerikaanse sterren toonden via sociale media hun bewondering voor Reynolds. Zangeres Paula Abdul liet weten hoe de film "Singing in the rain" haar leven veranderde. Actrice Bette Midler eert dan weer haar acteertalent.

Meest gelezen