Amazon droomt van grote warenhuizen...in de lucht

Stel, u zit in een ijskoud voetbalstadion en u zou graag een muts kopen zonder daarvoor uw plaats te moeten verlaten. Dan bestel je de muts bij Amazon en die muts wordt u meteen geleverd door een drone die de muts is gaan halen van een magazijn dat boven het stadion zweeft. Klinkt dat behoorlijk vreemd? Voor het Amerikaanse bedrijf is het bittere ernst.

Een journaliste kon per toeval de hand leggen op een patentaanvraag van Amazon, waarin bovenstaand voorbeeld realiteit zou kunnen worden.

Door een magazijn of warenhuis in de lucht te laten zweven, menen de Amerikanen veel sneller te kunnen inspelen op een verhoogde vraag van een product in een specifieke regio. Om bij het voorbeeld van een stadion of festivals te blijven: dan kan een drone uw voedsel en souvenirs leveren.

Behalve de drones die het product bij de klant moeten brengen, wordt in het patent ook vermeld dat nog andere drones moeten instaan voor de bevoorrading van het magazijn zelf.

Volgens de BBC weigert Amazon te reageren op het lekken van het patent. Het is dan ook onduidelijk of hun plannen alleen op papier zullen blijven bestaan, dan wel of ze echt realiteit zullen worden. 

Meest gelezen