Broer van vermoord schoonheidskoninginnetje eist 720 miljoen euro van CBS

20 jaar geleden werd Amerika opgeschrikt door de moord op de 6-jarige JonBenet Ramsey. Die onopgeloste moordzaak komt aan bod in een nieuwe docureeks van de Amerikaanse zender CBS. Daarin wordt Burke Ramsey, haar drie jaar oudere broer, naar voren geschoven als verdachte. Ramsey pikt de aantijgingen niet en eist van CBS een schadevergoeding van ruim 720 miljoen euro.

Het persagentschap Reuters kon de aanklacht van Burke Ramsey inkijken. Daarin staat te lezen dat de broer van het vermoorde meisje in de docureeks wordt blootgesteld aan publieke haat, spot en minachting.

"De beschuldigingen aan het adres van Burke Ramsey zijn gebaseerd op leugens, halve waarheden, verkeerde informatie en het moedwillig weglaten van waarheidsgetrouwe informatie", leest de aanklacht.

In "The case of: JonBenet Ramsey" wordt de suggestie gewekt dat hij zijn drie jaar jongere zus zou hebben geslagen, waarna het meisje is gestorven. Burke zou dan, nog volgens de docureeks, hulp hebben gekregen van zijn ouders om een pure moord te ensceneren.

Burke Ramsey richt zijn pijlen niet alleen op tv-zender CBS. Van dr Werner Spitz eist hij een schadevergoeding van 145 miljoen dollar. De forensisch patholoog beweerde in aanloop naar de docureeks dat Burke zelf weleens de moordenaar zou kunnen zijn van zijn zus JonBenet. 

20 jaar geleden: de moord op JonBenet Ramsey

Op tweede kerstdag 1996 werd in de kelder van haar ouderlijk huis het levenloze lichaam gevonden van de zesjarige JonBenet Ramsey. Het meisje, winnares van vele missverkiezingen, was uren daarvoor als vermist opgegeven. Lange tijd spitste het onderzoek van de politie zich toe op de familie van het meisje, maar nooit konden de vermoedens hard worden gemaakt met bewijzen.

De familie zelf heeft altijd beweerd dat het meisje werd vermoord door een indringer. Tot op de dag van vandaag is het onbekend wie JonBenet Ramsey heeft vermoord.

Meest gelezen