CEO Jack Dorsey denkt na over editfunctie Twitter

De grote baas van Twitter Jack Dorsey heeft aangekondigd - op Twitter uiteraard - dat hij nadenkt over een editfunctie voor het sociale medium. Zijn woorden waren letterlijk: "We denken er veel over na", waarna hij vervolgde met te stellen "dat enige vorm van aanpassing nodig is."

Aanleiding was een tweet waarin Dorsey aan de twitteraars vroeg wat zij het liefst zien verbeteren in 2017. De vraag naar een manier om tweets aan te passen nadat ze verstuurd zijn, kwam regelmatig terug.

Nu kunnen gebruikers hun tweet niet meer aanpassen nadat ze hem de wereld hebben ingestuurd. En daar ergeren veel gebruikers zich blijkbaar aan. Zo schreef Alex Lawrence: "Ik kan de keren niet meer tellen dat ik een tweet heb gekopieerd/ gedelete/ geplakt/ bewerkt en opnieuw gepost heb."

Met zijn antwoord lijkt de Twitter-CEO te suggereren dat het bedrijf in de toekomst eventueel de mogelijkheid wil bieden om tweets aan te passen. Hoe en binnen welk tijdskader dat moet gebeuren, daar lijkt de CEO nog geen antwoord op te kunnen formuleren. "Is het belangrijk om spelling of fouten te kunnen corrigeren? Binnen een tijdskader van vijf minuten of moet je onbeperkt tweets kunnen aanpassen?" In het laatste geval zijn er heel wat hindernissen die overwonnen moeten worden volgens Dorsey.

Gebruikers lijken zich daarnaast vooral te storen aan haat en pesterijen op het medium, iets wat in het verleden al een groot twistpunt was. Twitter heeft lang gezwaaid met het "vrijheid-van-mening"-argument, terwijl twitteraars aankaartten dat hun klachten niet behandeld werden. Dit jaar lijkt het er echter op dat Twitter een ommezwaai gemaakt heeft, met onder andere de verwijdering van een aantal extreemrechtse profielen. Dorsey zei dat hij het belangrijk vond om transparant te communiceren over deze inspanningen.

Het is evenwel niet duidelijk of de voorstellen ooit echt verwezenlijkt zullen worden.