Eén-dramareeks "Beau séjour" in selectie filmfestival Rotterdam

De Eén-dramareeks "Beau séjour" is uitgenodigd voor de 46e editie van het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR). De tiendelige reeks, die vanaf nu zondag wordt uitgezonden op Eén, is geselecteerd in de categorie "Voices". Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

In "Voices", één van de vier programmasecties van het festival, worden films en series vertoond die gedreven worden door hun verhaal of thema, gemaakt door veelal gevestigde regisseurs met een zelfverzekerde stem. "Beau séjour" is de enige Belgische selectie in deze categorie. 

Rotterdam is niet het eerste internationale avontuur voor "Beau séjour". In april 2016 werd de serie voorgesteld op het Franse "Séries Mania Festival" waar het door het publiek uitgeroepen werd tot "Beste Serie".

Sindsdien hield "Beau séjour" halt op festivals in Montreal, München, Zürich, Odessa, Gent en Brussel. In 2017 zal de dramareeks ook te zien zijn in Frankrijk en Duitsland op ARTE.

Wat weten we nu al over "Beau séjour"?

"Beau séjour"' volgt Kato, een vermoord meisje, dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Lynn Van Royen vertolkt de hoofdrol, naast Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens.

De dramareeks is van de hand van Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers ("Connie &Clyde") en Sanne Nuyens ("De vijfhoek", "Dura lex") en werd geregisseerd door Nathalie Basteyns en Kaat Beels. 

Meest gelezen