Liedjesschrijver "Comme nos voix ba da ba da ..." overleden

In Parijs is Pierre Barouh overleden. Hij pende voor vele generaties Fransen bekende liedjes neer, met als bekendste nummer ongetwijfeld "Un homme et une femme".

Hij schreef de tekst van "Un homme et une femme", het lied van de gelijknamige film van Claude Lelouch.

"Het was de eerste keer, denk ik, dat het chanson op die manier in een film gebruikt werd, dat deze twee uitdrukkingsvormen op die manier vervlochten werden", herinnerde hij zich vorige maand in een gesprek met het Franse persbureau AFP.

De auteur, componist, vertolker en uitgever schreef nog andere teksten van liedjes die in het geheugen blijven hangen, zoals "La bicyclette" gezongen door Yves Montand en "Des ronds dans l'eau" dat hij voor Françoise Hardy schreef. 

De Belgische zangeres Maurane schreef op Twitter: "Pierre Barouh (mijn eerste producer) is heengegaan. Het doet me veel verdriet. Rust in vrede, Pierre." Claude Lelouch benadrukte dat Pierre Barouh de enige persoon was naar wiens raad hij luisterde. "Zijn kijk op de wereld is alomtegenwoordig in de meeste van mijn films."

Meest gelezen