Pearl Jam doneert 70.000 dollar aan man die ooit Eddie Vedders leven redde

Pearl Jam heeft 70.000 dollar - zo'n 67.000 euro - geschonken aan een man die meer dan een decennium geleden het leven redde van frontman Eddie Vedder nadat diens boot gekapseisd was. 15 jaar later heeft Vedder een manier gevonden om de man te bedanken.

De zanger was 15 jaar geleden aan het zeilen met vrienden in Hawaï toen hun boot kapseisde door een sterke windvlaag. Vedder en twee vrouwen belandden in het water en de boot dreef snel al door de wind.

Na twee uur hoorden Ashley Baxter en haar vader Keith het geroep om hulp van Vedder en co. De Baxters haalden hen uit het water en gingen op zoek naar de afgedreven boot om ook de andere vrienden te helpen.

70.000 dollar

Onlangs heeft Vedder de gelegenheid gevonden om Keith Baxter te bedanken. Baxter raakte immers zelf betrokken in een bootongeval, verloor daarbij ei zo na zijn been en liep een serieuze botontsteking op. Zijn dochter Ashley liep een tijdje na het ongeval een van de vrouwen tegen het lijf die ze 15 jaar geleden uit het water haalde.

Op haar beurt lichtte de vrouw Eddie Vedder in over het ongeval waarop Pearl Jam besloot om 70.000 dollar (vijf keer 14.000) te storten op de GoFundpagina die opgericht was om Baxters medische kosten te dekken. De teller staat intussen al op meer dan 140.000 dollar, waarvan de helft gestort is door de vijf bandleden van Pearl Jam.

Vier leden deden een anonieme gift van 14.000 dollar, de vijfde ondertekende het bedrag met Stone Gossard, de gitarist van Pearl Jam. Het verhaal wordt bevestigd door Keiths vrouw. "Het is helemaal waar, Pearl Jam (Eddie, Stone, Jeff, Mike en Matt) hebben het oorspronkelijke bedrag verdubbeld", vertelt ze aan The Inertia via mail.

Vrijgevige bui

Eddie Vedder lijkt in een vrijgevige bui te zijn, want een aantal dagen geleden haalde hij nog het nieuws toen bekend raakte dat hij 10.000 dollar gestort heeft aan een alleenstaande moeder zodat ze kerstcadeaus kon kopen voor haar kinderen.

Meest gelezen