Ryan Gosling wordt Neil Armstrong

De kogel is door de kerk: Ryan Gosling zal meespelen in de biografische film "First man" over de eerste man op de maan, Neil Armstrong. Het verhaal is gebaseerd op het boek van James Hansen: "First man: a life of Neil A. Armstrong" uit 2005. De geruchten deden al een tijdje de ronde dat Gosling in de running was voor de rol, maar pas nu werd de deal beklonken. Volgens Variety wordt de film begin 2017 opgenomen.

De film zal het verhaal vertellen van de NASA-missie om een maanlanding te maken tussen 1961 en 1969. In juli 1969 werd Neil Armstrong de eerste man die een voet op de maan zette. Het was op dat moment dat hij de historische woorden "One small step for man, one giant leap for mankind" uitsprak. Voordat hij de NASA vervoegde was hij gevechtspiloot in de Tweede Wereldoorlog en testpiloot in de jaren 50 en 60.

Het scenario - geschreven door Josh Singer, die ook Spotlight op zijn naam heeft staan - vertelt welke offers en kosten de astronauten en de Verenigde Staten moesten maken voor de ruimtemissie.

Succesvolle tandem

Ryan Gosling zal voor de film herenigd worden met regisseur Damien Chazelle. De twee mochten onlangs nog het succesvolle "La la land" op hun naam schrijven. De musicalfilm sleepte onlangs nog zeven Golden Globenominaties in de wacht, onder meer voor beste comedy/musical, beste scenario, beste acteur en beste actrice. Het is nagelbijten tot 8 januari om te weten met hoeveel beeldjes de film naar huis gaat.

Meest gelezen