Tiental vluchtelingen gevonden in vrachtwagen in Boortmeerbeek

In Boortmeerbeek, in Vlaams-Brabant, zijn vanmorgen een tiental vluchtelingen gevonden in een vrachtwagen. Die was in Duitsland vertrokken. Toen de bestuurder zag dat de verzegeling van de laadruimte verbroken was, verwittigde hij de politie. Die vond de vluchtelingen in de laadruimte.

De vrachtwagen was vanmorgen vertrokken uit Duitsland met een lading medicijnen, maar bij aankomst in Boortmeerbeek stelden de chauffeur en bijrijder vast dat de verzegeling van de laadbak verbroken was.

Ze verwittigden daarop de politie en die trof in de laadruimte een tiental vluchtelingen aan. De politie nam contact op met de Dienst Vreemdelingenzaken die zich over de verstekelingen zal ontfermen.

Het Leuvense parket heeft intussen een onderzoek geopend naar de manier waarop de vluchtelingen in de laadruimte zijn terechtgekomen.

Ook vluchtelingen in Avelgem

In Avelgem, in West-Vlaanderen, werden gisterochtend dan weer zes Irakese vluchtelingen gevonden in een Duitse vrachtwagen. Zij hadden zich wellicht in Doornik in de laadruimte verstopt. Daar was de vrachtwagen 's nachts gestopt. Toen de chauffeur zijn lading afleverde in Avelgem, ontdekte hij de vluchtelingen.

Het gaat om een koppel met twee jonge kinderen en twee broers van de vrouw. Ze betaalden 1.500 euro aan mensensmokkelaars. De dienst Vreemdelingenzaken zal nu bekijken wat er met alle onderschepte vluchtelingen moet gebeuren.

Meest gelezen