Trump heeft na boze tweets opnieuw "goed gesprek" met Obama

Tussen de Amerikaanse president-elect Donald Trump en huidig president Barack Obama lijken de plooien opnieuw gladgestreken. Trump verklaarde dat hij en Obama een "zeer, zeer goed gesprek" hadden via de telefoon. De afgelopen dagen liepen de spanningen tussen de twee meermaals op.

De relatie tussen Obama en Trump stond al een tijdje onder hoogspanning. Trump schreef gisteren op Twitter dat de huidige president Obama de transitie van het presidentschap probeert te belemmeren. "Dacht dat het een vlotte overgang zou zijn - NIET!", liet hij weten.

Eerder verklaarde Obama dat hij, als het wettelijk mogelijk was geweest, had kunnen winnen tegen Trump. Trump reageerde meteen dat daar geen sprake van zou zijn.

Ook is er de ruzie over de Russische hacking. Obama wil actie ondernemen tegen Rusland, omdat Russische hackers mogelijk ingebroken hebben op computers van de Democraten in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Volgens Team Trump is die hele discussie enkel een poging van de Democraten om afbreuk te doen aan zijn verkiezingsoverwinning.

Gisteren nog beschuldigde Trump de Amerikaanse regering ervan Israël zonder respect te behandelen. Op Twitter schreef hij daarover: "We kunnen Israël niet verder respectloos en met complete verachting laten behandelen. Ze waren ooit een grote vriend van de VS, maar ...niet meer." Trump roept Israël op zich sterk te houden tot 20 januari, de dag dat hij zelf zijn intrede in het Witte Huis doet.

Meest gelezen