"7 years" is "lekkerste song van 2016" volgens MNM-luisteraars

De MNM-luisteraars hebben "7 years" van Lukas Graham tot het beste nummer van het jaar verkozen in het "MNM 50 Jaaroverzicht". Op de tweede plaats staat "Can't stop the feeling!", de zomerhit van Justin Timberlake. "This girl" van de Franse dj Kungs vervolledigt de top drie.

Het is al het achtste jaar dat MNM het "MNM 50 Jaaroverzicht" geeft. Daarin worden de honderd sterkste nummers van het jaar opgelijst. De lijst wordt opgesteld aan de hand van de stemmen die duizenden MNM-fans het voorbije jaar uitbrachten voor de "MNM 50", de interactieve hitlijst van MNM. Dit jaar werd het overzicht gepresenteerd door Thibaut Renard.

Meezinger "7 years" kaapte dit jaar dus de eerste plaats weg en wordt zo de opvolger van "Uptown funk" van Bruno Mars en Mark Ronson. Maar liefst 28 weken lang stemde MNM-luisteraars massaal op het nummer van Lukas Graham in de "MNM 50". Plaats 1 komt dus niet als een verrassing.

Dit jaar werden opvallend veel trage(re) platen een hit. Het tempo lag volgens MNM opmerkelijk lager dan de vorige jaren. Zo veroverde de Belgische groep "Lost frequencies" maar liefst vier plaatsen in het jaaroverzicht. Dat record werd enkel door Zara Larsson en Justin Bieber geëvenaard. Ontdekking van het jaar Bazart stond twee keer in de lijst, met "Chaos" en "Goud".

De volledige top tien van het "MNM 50 Jaaroverzicht"

1. 7 years - Lukas Graham

2. Can't stop the feeling! - Justin Timberlake

3. This girl - Kungs & cookin' on 3 burners

4. Closer - The chainsmokers ft. Halsey

5. Faded - Alan Walker

6. Don't be so shy (Filatov & Karas remix) - Imany

7. Stressed out - Twenty one pilots

8. Love yourself - Justin Bieber

9. I took a pill in Ibiza (Seeb remix) - Mike Posner

10. One dance - Drake ft. WIZKID & Kyla

Meest gelezen