Geen aanwijzingen voor medeplichtigen Amri in Milaan

Er zijn geen bewijzen gevonden dat de vermoedelijke dader van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn medeplichtigen in Milaan en omgeving heeft gehad. Het onderzoek heeft "geen contacten van Anis Amri met mogelijke medeplichtigen of helpers in Milaan en in de omgeving van de Noord-Italiaanse stad aan het licht gebracht", heeft de Italiaanse politie bevestigd.

Er kan enkel worden gezegd dat in Milaan de cirkel wordt gesloten, zegt politiecommissaris Antonio De Iesu. Want de vrachtwagen, waarmee de aanslag in Berlijn werd gepleegd, kwam oorspronkelijk vanuit de omgeving van Milaan.

Bovendien werd Amri na de aanslag met twaalf doden in Sesto San Giovanni in de buurt van de grootstad neergeschoten. "In werkelijkheid blijkt dit louter toeval te zijn", aldus nog De Iesu.

Meest gelezen