Griekse ambassadeur in Brazilië dood, echtgenote verdacht

Het lichaam van de Griekse ambassadeur in Brazilië is half verkoold teruggevonden in een auto in de buurt van de grote ringweg rond de stad Rio de Janeiro. Het gaat om een passionele moord: de minnaar van de Braziliaanse echtgenote van ambassadeur Kyriakos Amiridis (foto), een politieagent, heeft de ambassadeur dood gestoken op haar vraag.

De 59-jarige ambassadeur was als vermist opgegeven door Françoise de Souza Oliveira, zijn echtgenote. Volgens haar was hij afgelopen maandag niet thuisgekomen op hun vakantieadres in Nova Iguaçu, een noordwestelijke voorstad van Rio de Janeiro. Amiridis is gestationeerd in de hoofdstad Brasilia, maar bracht zijn vakantie door in Rio, waar hij in het verleden nog consul-generaal is geweest.

Volgens de krant O Globo is er bloed gevonden op een sofa in het huis van de ambassadeur. Dat wijst erop dat hij daar is vermoord, waarna zijn lichaam in een auto is gelegd die in brand is gestoken.

De minnaar van zijn echtgenote, Sergio Gomes Moreira Filho, een agent bij de Militaire Politie, heeft bekend dat hij de ambassadeur heeft neergestoken op vraag van de vrouw. De politieman, de vrouw en een neef van de agent, die op wacht heeft gestaan en mee geholpen heeft om het lichaam van de ambassadeur te verplaatsen, zitten in de cel terwijl het onderzoek nog voort wordt gezet. 

De moordzaak is een zoveelste smet op het blazoen van Rio de Janeiro, dat sowieso al besmeurd is door de hoge criminaliteitscijfers. De buurt waar de auto met het lichaam van Amiridis is gevonden, wordt gecontroleerd door gewapende bendes van gepensioneerde politieagenten en brandweerlieden. Die zetten vaak de bevolking onder druk in hun strijd tegen criminele drugsbendes en kunnen vaak hun gang gaan, omdat ze lokale politici omkopen.

Meest gelezen