Minstens zeven doden bij mijnongeval in India

Bij een ongeval in een koolmijn in India zijn zeker zeven kompels omgekomen, enkele andere mijnwerkers zijn nog ingesloten. Gisteravond stortte een deel van de koolmijn in de omgeving van Lalmatia in de noordoostelijke deelstaat Jharkhand in. Het bedrijf maakt deel uit van het staatsconcern Coal India.
AFP or licensors

Het exacte aantal vermisten is nog niet duidelijk. Lokale media spreken van mogelijk 50 kompels. Algemeen directeur S. K. Singh van het getroffen mijnbedrijf sprak dat tegen. "Mogelijk zijn er nog enkele mijnwerkers ingesloten, maar niet meer dan tien."

Pas vanochtend bereikten de eerste reddingsploegen de plaats van het ongeval. Ook de nationale rampenbestrijdingsdienst NDRF werd ingezet. Dichte mist belette dat de reddingswerken vroeger konden beginnen.

Volgens het Indiase ministerie van Mijnbouw zit het aantal dodelijke ongevallen in Indiase koolmijnen in dalende lijn. In 2015 kwamen 37 mensen in mijnen van Coal India om het leven, 141 anderen raakten zwaargewond.