Poetin: "Voorlopig geen Amerikaanse diplomaten uitgewezen"

De Russische president Poetin zegt dat zijn land voorlopig geen Amerikaanse diplomaten aan de deur zet. Eerst was gemeld dat Rusland 35 leden van het Amerikaans diplomatiek korps zou uitwijzen, als antwoord op een gelijkaardige Amerikaanse straf.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Poetin zegt nu dat hij de relaties met de Verenigde Staten wil beoordelen op de koers die de toekomstige president Trump zal gaan varen.

Nadat de Verenigde Staten gisteren hadden aangekondigd dat 35 Russische diplomaten het land uit moeten, gonsde het van de geruchten dat de Russische president 35 VS-diplomaten de deur zou wijzen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken had de president voorgesteld om 35 VS-diplomaten uit te wijzen, maar dat heeft Poetin dus geweigerd.

De Amerikaanse sancties kwamen er na de beschuldigingen dat Rusland de presidentsverkiezingen in de VS heeft proberen te beïnvloeden door cyberhacking.

Volgens president Poetin is het jammer dat de Amerikaanse regering onder leiding van president Obama de relaties tot een dieptepunt heeft laten komen. Hij kondigde aan dat de Amerikaanse diplomaten zullen worden uitgenodigd op een Nieuwjaarsfeestje in het Kremlin, samen met hun families.

Meest gelezen